El-cigaretter blir bara mer och mer populära. Både unga och äldre använder sig av dem av den främsta anledning att man vill sluta röka. För den som inte har sett en elcigg förut så kan man säga att en sådan produkt ser ut precis som en vanlig cigarett. Skillnaderna är dock mycket stora och istället för att andas in rök och farliga kemikalier, så andas man endast in en ånga.

En elcigarett består av en behållare i form av en vanlig cigarett, ett batteri och även en form av vätska. Denna vätska kommer i olika smaker och du kan även välja om du vill ha vätska med eller utan nikotin. vape-2439322_640

För att ta ett bloss från din el cigg så andas du bara in precis som vanligt. Vätskan i behållaren skickas då vidare till batteriet, som förvandlar vätskan till den ånga som du sedan andas in och ut. När du köper en elcigg behöver du se till att du får med en laddare, så att du kan ladda på batteriet och använda cigaretten dagligen om du önskar. För vissa är det enklare att börja med ett så kallat startkit, så att du direkt får med alla tillbehör som du behöver.

Till skillnad från vanliga cigaretter så finns det ingenting som brinner i en elcigg. Du kommer inte heller finna någon form av glöd, vilket naturligtvis är en mycket positiv egenskap hos elciggen. Den vätska som du använder dig av innehåller heller ingen form av tobak, däremot kan den innehålla nikotin, som ovan nämnt.

Vill man inte ha det vanliga utseendet på en elcigg så kan man välja någon av de andra roliga former som finns. Du kan bland annat hitta el-cigaretter i form av pennor eller kanske till och med i form av en rolig skruvmejsel. Många tillverkare vill simulera känslan av att röka på riktigt och har då valt att sätta en liten lampa i slutet av el-cigaretten som lyser upp i samband med att man andas in.