Något som alla känner till är bilmärket Opel. Detta är en så vanlig bil att det helt enkelt inte går att missa den. Ja, i Sverige och i Europa samt USA det vill säga. När det gäller Asien och Afrika så kommer du mycket sällan att se en Opel. Hur som helst är detta en mycket bra bil och från början ett tysk varumärke. Opel grundades i Tyskland i staden Hesse. Mannen som var grundaren hette Adam Opel. Detta var den 21 januari 1862, och sedan dess är det mycket som har hänt.

Mellan åren 1929-2017, vilket förmodligen var Opels bästa tid, så ingick i och ägdes detta bilmärke av General Motors. Under denna tid skapades många av de klassiska och karakteristiska modellerna som verkligen gjorde Opel till ett populärt val hos alla bilägare. Några av de mest framgångsrika modellerna var Opel Rekord och Opel Corsa. Naturligtvis finns det många flera modeller som har kommit och gått under åren, men detta var de som stannade i bilägarnas hjärtan.

Opel som biltillverkare idag

Numera är det inte längre General Motors som äger Opel, utan detta är nu den franska tillverkaren Groupe PSA. Detta sedan de köpte Opel av GM under 2017. Idag är det då stor koncentration på att vara den som tillverkar den bästa elbilen. Som alla vet är det då Tesla som anses vara den bästa. Hur som helst har Opel Ampera, som är deras motsvarighet, visat sig vara ett bra val för alla som värnar om vår miljö.

Något som också kan vara bra att veta är att om du åker till England, så kommer du att se en bil som bär märket Vauxhall. Detta kommer då inte att vara något annat än en Opel, då detta är märket som används och marknadsför Opel i hela Storbritannien.