Grand hotelEtt hem som uppfyller alla behov

Ett hotell ska vara ett slags hem när man är hemifrån. Liksom inredningen spelar stor roll för ett hem är den kanske ännu viktigare på ett hotell. Det finns många faktorer som är viktiga när det gäller hotellinredning. Viktigast är oftast inredningen i gästrum och sviter där alla behov helst ska uppfyllas. Gästen ska kunna sova bekvämt, kanske arbeta på distans samt duscha eller bada och njuta av andra bekvämligheter, t.ex underhållning, i rummet.

Robust men tilltalande

Ett hotell används av många olika resenärer i olika åldrar och med olika behov och intressen. Inredningen ska passa alla dessa olika gäster, vilket inte är helt enkelt. Viktigt är att inredningen är robust och håller sig i bra skick även med många gästbesök per år. Robust ska inte betyda tråkig, utmaningen är att hitta elegant kvalitet som håller.

Stil och varumärke

Hotellinredning är definitivt något som sätter prägeln på hela upplevelsen av hotellet och utgör en stor del av varumärket. Romantisk, gammaldags 1700-talsstil eller modernt, minimalistiskt och stilrent? Litet boutiquehotell med Parisinspirerad sirlig inredning eller sommarparadis för barnfamiljer med praktiska, färgglada möbler? Oavsett vilken stil som väljs kommer den att påverka vilka gäster och vilken målgrupp hotellet attraherar, vilket gör att hotellinredning är oerhört viktig att tänka igenom.

En del av ett koncept

Inte bara rummen är viktiga ur inredningssynpunkt. Vissa hotell är minst lika välbesökta för restaurangernas, eller konferensmöjligheternas skull. Inredningen blir en del av ett helhetskoncept som omfattar både rum, tjänsteerbjudanden, aktiviteter som erbjuds, stil på köket och restaurangen och möteslokaler. Här kan man välja att ha övriga delar av hotellet i samma stil som inredningen, t.ex. erbjuda mycket modern matlagning med nyskapande rätter i ett hotell som är modernt och konstmärligt inrett för att attrahera kreativa, framgångsrika gäster. Likaså kan genuin svensk husmanskost harmoniera bra med gammaldags herrgårdsstil.

Med hotellinredning går det att göra mycket- det är en mycket viktig del av helheten.